Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

In de media: interview Jesper Meerman

26 oktober 2021 20:30


Een reporter van Voetbaljournaal.nl sprak de afgelopen week met onze 4e-elftalspelerJesper Meerman. Lees hieronder het interview.

De dynamische verdediger van het vierde elftal is zijn glansrijke voetbalcarrière begonnen bij RKDVC, maar stapte in 2016 over naar de club in Wijk en Aalburg. De wekelijkse garantie voor een schaal hapjes na het maken van een eigen doelpunt is mooi meegenomen, maar wat maakt dit team nog meer zo uniek?

De speler van het vierde elftal stelt zich even voor. ‘’Mijn naam is Jesper Meerman, 27 jaar jong en speler van het vierde elftal. Ik ben woonachtig in Drunen en in het dagelijks leven werk ik als Elektronisch inspecteur voor een grote energieleverancier.

In mijn vrije tijd stap ik graag op de motor of ga ik een rondje mountainbiken in de Drunense duinen. Uiteraard mag voetbal niet aan dit lijstje ontbreken en op het veld ben ik vrijwel op elke positie te vinden, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de rechtervleugelverdediger.’’

Jesper-Meerman-Wilhelmina26-800x420.jpg

Jesper kwam via een bekende bij Wilhelmina’26. ‘’Veel vrienden van mij speelden al bij deze club en ik wilde graag meespelen met deze jongens. Ook mijn vader Henk heeft jarenlang bij Wilhelmina’26 gespeeld, dus daar ligt dan ook deels de binding met de geelzwarten.’’ De dieptepunten in het voetbal zijn toch het verliezen met grote cijfers. ‘’Het verliezen is nooit leuk laat staan met dubbele cijfers.

Als je dan eindelijk een wedstrijd wint is dat natuurlijk extra feest en kan dit zeker bestempeld worden als hoogtepunt. Het seizoen in 2018 is er één om nooit te vergeten. We verloren elke wedstrijd tot de allerlaatste wedstrijd tegen Woudrichem, die wonnen we zowaar. Je mag best raden dat dit een groot feest was, want we waren bijna vergeten hoe winnen voelde.’’

De training van het vierde elftal is altijd afwachten. ‘’Wie er komt opdagen is altijd een verrasing. In de eerdere jaren werd er vaak één partijtje gespeeld tegen de Veteranen of het derde elftal, maar tegenwoordig wordt er een serieuze training neergezet.

We trainen twee keer per week op maandag en woensdag en deze worden voorzien door Jan (Sap) Versteeg.’’ De koning van de derde helft is vrij eenvoudig volgens Jesper. ‘’Dit is met afstand Tom Stegerman, hij is onze beheerder van ons lap geld en altijd in voor meerdere goud gele rakkers.

Hij zorgt er altijd voor dat niemand zonder zit en voorziet iedereen van koud bier. Hopelijk kunnen we dit seizoen gewoon weer afmaken en weer ouderwets genieten zoals vroeger.’’

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!