Update vanuit de Technische Commissie - Wilhelmina '26 - Wijk en Aalburg

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Update vanuit de Technische Commissie

30 juni 2023 14:30


De TC is afgelopen tijd druk bezig geweest om de selectie elftallen vorm te geven wat betreft spelers en begeleiding. Dit is in grote lijnen goed gelukt.

Vacature
Helaas moeten we wel op zoek naar een nieuwe verzorger voor het seizoen 2023/2024. De beoogde opvolger van Rob Wolters kan helaas toch niet zijn werkzaamheden als verzorger waarnemen door veranderende (werk)omstandigheden. Ken of weet je iemand die verzorger/masseur of fysiotherapeut is laat het Willem Kuijntjes of Henk Treffers weten.

Veranderingen
Na een aantal overleggen tussen de TC, de technische staf van het 1e en 2e elftal en het bestuur zijn er een aantal zaken naar voren gekomen die in het seizoen 2023/2024 gaan veranderen:

2e elftal aanvangstijd
Ons tweede elftal gaat op dezelfde dagen thuis spelen als het 1e elftal en wel om 12:00 uur. Er kan bij voorkeur door de andere elftallen zoveel als mogelijk om 14:30 uur thuis gespeeld worden.

Verder zal er ook een betere kantine bezetting zijn als zowel 1 als 2 op dezelfde dag thuis spelen. De wedstrijden dat 2e elftal nu thuis speelt is er helaas weinig publiek en gaan spelers en enkele supporters vaak snel naar huis.

Ook voetbaltechnisch zijn er nog een aantal voordelen.  Er kan makkelijker aangesloten worden bij het 1e elftal vanuit het 2e elftal en vice versa.

Onze hoofdtrainer kan ook beter zelf waarnemen wat de ontwikkeling is van spelers van het 2e elftal. Spelers van 1e elftal kunnen bij 2e elftal kijken en andersom en dit zorgt voor een nog betere binding tussen beide elftallen.

 

2e elftal (mogelijke) indeling seizoen 2023/2024
Verder heet de TC het advies gegeven aan het bestuur om het 2e elftal in te delen in de reserve 2e klasse. Kijkend naar de huidige selectie, spelers die overkomen van JO-19 en de aantal selectiespelers in totaal denkt de TC dat dit een verstandige keuze is.

We willen graag spelers voetballend individueel en als team ontwikkelen, zodat een ieder zijn of haar ambities kan waarmaken. De TC denkt dat er vooral voetbaltechnisch nog een aantal zaken te verbeteren zijn en vandaar dit advies. Echter, is het nog wel de vraag of de KNVB wil meewerken aan ons verzoek, binnenkort komt er uitsluitsel vanuit de KNVB.

 

Vragen, naar aanleiding van dit bericht? Spreek Willem Kuijntjes (TC) of het bestuur aan.
Fijne zomer alvast gewenst, en tot in het seizoen 2023/2024.

Bestuur en TC

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!