Veerdam 4
5308JH
AALST GLD
tel. 0418-671261

Afgelopen zaterdag traden we aan in Aalst tegen Roda Boys. Een zeer sterke tegenstander waarvan we wisten dat het moeilijk zou gaan worden. We hadden ons hierop ook ingesteld met een versterking van de verdediging, middenveld.
Helaas was Dilan afgehaakt in verband met een blessure. Om 14.30 uur werd afgetrapt onder leiding van de heer van Helden. Het was in begin van de wedstrijd aftasten.
Roda Boys zocht naar de oplossing voor onze 2 mans voorhoede en versterkte verdediging en wij probeerden ons in te stellen op hun spel. Zij kregen een paar kleine mogelijkheden maar kwamen er nog niet door. Na 12 minuten krijgen ze een kans waarbij we niet goed verdedigen. We geven geen goede druk en staan te kijken bij een
actie van hun rechtsbuiten. Hij passeert te makkelijk en kan terugleggen van de
achterlijn en de bal wordt in één keer binnengeschoten. Hun eerste echte wapenfeit is ook gelijk een doelpunt. Roda Boys komt beter in hun spel en kan vrijuit voetballen. Wilhelmina geeft te weinig strijd, spirit. We zijn niet agressief genoeg in de duels. Hier
komt het dan ook op aan om de “over mijn lijk” mentaliteit te brengen. En dat ontbreekt ons. Toch wordt ons ook een, naar onze mening, een strafschop onthouden bij een voorzet van rechts van Tim. Robert wordt door een verdediger in de rug gelopen. De scheidsrechter wuift het weg. Even later geeft hij wel een vrije trap voor Roda Boys op de rand van de zestien met een zelfde soort overtreding. Ons eerste mogelijkheid is na 25
minuten met een schotje van Remco. Daarna krijgt de rechtsback van Roda Boys doorgang maar zijn schot wordt prima gered door Carlo. De vrije trap, zojuist gemeld, wordt in de muur geschoten. Vlak voor rust krijgt Willian over rechts de bal. In een
1-2 met Maverick komt hij de zestien in. Hij wil voorzetten maar de bal stuit net
iets op en kans gaat verloren. Dan net op slag van rust komt Roda Boys op 2-0. Hun echt 2e kans wordt fraai ingekopt door hun linksbuiten. Op rechts wordt niet goed druk gegeven bij een combinatie. We halende voorzet er niet uit en de bal komt hoog voor. Deze wordt ingekopt, Carlo zit er nog aan maar kan hem niet keren. Wat een tegenvaller. Houdt je het vast dan biedt het nog perspectief voor de 2e helft. Nu moest je eerst weer terugkomen in de wedstrijd met een aansluitingstreffer. In de 2e helft komt na ca. 60 minuten Djordi in het veld voor Samuel die teveel last heeft van zijn rug door een
overtreding in de eerste helft. Helaas kan hij ook geen potten breken. Het is Roda Boys dat op 3-0 komt. Hun snelle linksbuiten omspeelt Willian en legt terug van de achterlijn. De bal kan eenvoudig worden binnengelopen. Wat een tegenvaller en de wedstrijd is gespeeld. Kevin en Christiaan komen erin voor Remco en Sjoerd. Het wordt er niet beter op. Roda Boys wisselt ook en domineert. Wilhelmina komt er niet aan te pas meer. Het is
enkel tegenhouden en de schade zo beperkt mogelijk houden. Roda Boys is kwalitatief een maat te groot voor ons. Carlo redt nog schitterend bij een vrije trap in de kruising van hun nr. 10. Hij raakt de bal nog met de vuisten en via de lat gaat de bal er nog uit. Wilhelmina krijgt in de 77 minuut een kans. Uit een vrije trap op links komt de bal bij de 2e paal bij Jarno. Hij legt terug met de kop. De bal komt achter Maverick. Hij draait
en schiet in. De bal wordt net uit de hoek getikt door de keeper. Het eerste gevaar na rust. Even later mist Robert nog met de kop bij een corner maar het is Roda Boys dat nog scoort via hun rechtsbuiten. De eindstand wordt 4-0 en de scheids fluit na exact 90 minuten af. Na 4 wedstrijden staan we nu 12e met 3 punten, behaald tegen Tricht. We
hebben in Wieldrecht, Altena en Roda Boys al 3 sterke tegenstanders gehad die bovenin meedraaien deze competitie. Vanaf nu gaat het erom met 2 thuiswedstrijden tegen ASV Arkel en Heukelum. We zullen als team moeten opstaan en inzet tonen. Hoe? Door
hard en scherp te trainen en elkaar erop wijzen dat er strijd moet worden geleverd. De spirit en teamgeest moeten terugkomen zoals het Wilhelmina betaamt. Iedereen moet daarin mee. Zaterdag komt ASV Arkel op bezoek. Ook zij willen hun wedstrijden gaan
winnen. Hier moet het gaan gebeuren. Komt u ons supporteren en steunen. Tot zaterdag om 14.30 uur op de Ebbe.