Datum

28 september 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de tweede competitiewedstrijd in Drechtstreek. Op een goed lijkend bespeelbaar veld in Drechtstreek leek het in de 1e helft dat Wilhelmina’26 deze pot wel zou gaan winnen.

Het had een overwicht maar niet de controle, vooral door de slordige passes en matige opbouw. Drechtstreek profiteerde niet van de ontstaande ruimte. Nadat Tim uit een vrije trap een kans voor de keeper kreeg was het Kevin die de 0-1 scoorde. Uit een mooie aanval via een voorzet van Christiaan op Samuel die de bal terugkopte op Kevin, die vervolgens goed afdrukte.

Alles leek erop dat we over onze tegenstander heen zouden lopen, maar het tegendeel was het geval. Het spel werd niet beter ondanks we nog doelpogingen hadden via Gerben en Kevin. De verwachtingen voor de 2e helft bleven hoopvol ook bij de Wilhelmina supporters. De start van de 2e helft was dan ook hoopgevend met gelijk de druk op de tegenstander. Het resulteerde in een schietkans voor Kevin en een kopbal over van Robert. Nadien zakten we terug naar een bedenkelijk niveau. Weer stapelde de slordigheden zich op en organisatorisch stonden we met regelmaat niet goed. Drechtstreek kreeg hierdoor een paar kansen waarbij Lars goed redde. Tot hij twijfelde bij een hoge bal in het strafschopgebied en een aanvaller van Drechtstreek de 1-1 binnen kopte.

Een domper maar we hadden nog 20 minuten om het goed te maken. Kevin met een afstandsschot en Robert van dichtbij kregen de kansen op 1-2.
Het was alles of niets in de slotfase voor Wilhelmina. Bijna viel de 1-2 dan toch maar een kopbal van Samuel, uit een hoekschop, werd door de uitblinkende doelman van Drechtstreek via de lat overgetikt. Ook Bart, na een solo, had de kans om de winnende binnen te schieten. Diep in de blessuretijd kreeg Drechtstreek nog een goede kopkans. Het bleef echter bij een teleurstellende 1-1.

Het voelde als een nederlaag deze middag. Op basis van vechtlust verdiende Drechtstreek een punt. Van onze kant was het een matige pot waar we collectief faalde. Volgende week zal dat toch de basis moeten zijn als VVGZ op bezoek komt.

Op de Ebbe in onze thuishaven waar we meestal sterk acteren vertrouw ik erop dat we weer zullen vlammen en vanouds kunnen laten zien wat we kunnen.