Datum

12 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vanmiddag stond de uitwedstrijd bij Heukelum op het progamma. In een regenachtige ambiance en gladde grasmat (vele glijpartijen) herinnerden we ons nog de complete off day van vorig seizoen waar we hier flink op ons donder kregen met 9-2. De knappe 3-2 zege vorige week op VVGZ gaf in ieder geval het vertrouwen op een betere afloop deze middag tegen een Heukelum dat toch al een paar tikkies had opgelopen in de competitie.

De eerste 20 minuten begonnen we vrij matig aan de wedstrijd en konden we niet in ons spel komen. We liepen te veel uit de organisatie en opbouwend waren we slordig. Ook de tweede bal was meerdere malen voor Heukelum. Het leverde enkele dreigende momenten op voor het doel van Lars, gelukkig redde hij bekwaam. Wij kwamen niet verder dan een kopbal over het doel van Robert. Doordat we weer slordig verdedigden profiteerde Heukelum van de complete wannorde en frommelde de 1-0 binnen. Hierdoor werden de kannaries wakker en groeiden in de wedstrijd en dat leidde al snel tot de gelijkmaker van Kevin die beheerst inkopte uit een goede voorzet van Bart waarbij Willian aan de basis stond van deze mooie aanval 1-1.

Even later een actie naar binnen van Christiaan die met een hard schot de keeper van Heukelum op de proef stelde, waarbij hij de bal net over de lat tikte. Ook Samuel was dicht bij een treffer via een combinatie door het hart van de verdediging van Heukelum, jammer genoeg ging zijn inzet naast de verkeerde kant van de paal.

Op een ideaal moment net voor de rust bereikte Kevin met een uitstekende diepe bal onze spits Samuel die goed voor de Heukelum doelman opdook en keurig inkopte 1-2. Met een goed gevoel gingen we de rust in, met in ons achterhoofd dat we het na de rust wel af zouden gaan maken. De 2e helft namen we dan ook gelijk het initiatief waarna heukelum bijna niet meer aan de bak kwam. Heukelum kon slechts gevaarlijk worden als wij weer even slordig waren achterin. Een afgeslagen aanval via Bart, die weer zijn tegenstander het bos instuurde eindigde, met een strak schot van Nicky net naast het doel. Het was wachten op 1-3 en weer was het uitblinker Kevin die goed reageerde op een steekpass van Christiaan en hard inschoot vanuit de linkerhoek 16 meter, 1-3. Heukelum leek rijp voor de slacht maar door een glijpartij achterin scoorden zij onverwacht de aansluitingstreffer 2-3. Even daarop ontsnapte we zelfs aan de gelijkmaker van Heukelum.

Gelukkig werd de treffer terecht afgekeurd wegens buitenspel. De kannaries pakten de draad weer op en enkele minuten later stond het alweer 2-4 door wie anders dan Kevin die weer op de juiste plaats de steekbal van de goed ingevallen Tim binnenwerkte. Nog was de Kevin show niet voorbij. De man off the match kopte ook nog uit een indraaiende voorzet van Christiaan de 2-5 binnen. Zijn vierde treffer deze middag waar we toch weer de ware Kevin zagen. Jessy mocht ook nog invallen na een lange afwezigheid vanwege blessures en liet gelijk zien dat hij zijn mannetje weer stond. Als we nog scherper waren geweest in de slotfase had de score hoger uit kunnen vallen.

Maar we konden tevreden zijn met de ruime overwinning na het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter. Door de gunstige uitslagen bovenin haken we nu aan bij de koplopers.

De spanning in de competitie is nu erg toegenomen bovenaan de ranglijst en dat levert volgende week een mooie topper op tegen het dordtse EBOH, zij hebben ook het gelijk aantal punten als de kanaries dus het belooft een spannend potje te gaan worden op de ebbe komende zaterdag.

Veel succes boys en houd de winningmoods.