Datum

9 november 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Vanmiddag de derby op sportpark De Roef in Sleeuwijk tussen de plaatsgenoot en ons aller Wilhelmina 26. We hadden deze middag nog wat goed te maken na de kater van vorige week tegen koploper Woudrichem. Een overwinning zou weer wat vertrouwen geven want dat hebben onze jongens nu wel nodig.

Ook de Sleeuwijkers hadden de punten nodig nu ze in de onderste regionen vertoeven. Zij lieten in de beginfase zien dat de wil aanwezig was voor een goed resultaat waar bij de onzen totaal geen scherpte was. We bleven uit de duels en waren erg slordig in de opbouw wat al snel de openingstreffer opleverde voor Sleeuwijk nadat we de bal verspeelde in de opbouw,1-0.

Vlak hierna kwamen we goed weg met een kopkans voor Sleeuwijk die net naast het doel ging van Lars. We waren wakker geschud en geleidelijk aan speelde we ons wat meer in de wedstrijd. Het was Robert die op de goede plek stond en de gelijkmaker inkopte na een voorzet van Samuel die zich op rechts van het doel vrijspeelde,1-1.
Het positiespel van de kanaries werd er niet beter op en Sleeuwijk kon door de tomeloze inzet een aantal keren profiteren van de misstanden in de achterste linie. Een actie over links van Sleeuwijk leverde de voorsprong op toen Lars niet vrijuit ging op een lage schuiver van Frans v.d. Steenhoven die zijn tweede treffer scoorde deze middag, 2-1.De kanaries waren niet bij de les en Sleeuwijk denderde door wat bijna nog de 3-1 opleverde.

Het bleef erg matig aan Wilhelmina kant ondanks we toch een aantal kansen kregen op de 2-2. Zo was Christiaan met een loopactie naar binnen en een schot over de kruising dicht bij een doelpunt. De beste kans kreeg hij even later toen hij uit een dieptepass vrij voor het doel stuitte op de Sleeuwijk doelman. Gelukkig zorgde Samuel richting de rust met een mooie volley van afstand voor de gelijkmaker, 2-2.

Met een tussenstand van 2-2 zochten beiden teams de kleedkamer op. De 2e helft startten we aardig en konden we een tijdje druk geven op de achterste linie van Sleeuwijk. Jammer genoeg werden de aanvallen niet goed uitgespeeld waar de kansen teniet werden gedaan. Sleeuwijk kroop weer uit haar schulp en profiteerde weer van de onrust in de achterhoede bij de kanaries en tikte de 3-2 binnen. Weer een tik, met de wetenschap ook nog dat we niet lekker in de wedstrijd zaten.

We toonden in ieder geval wel wat meer inzet de 2e helft en de inzet werd beloond met weer een doelpunt van onze spits Samuel die beheerst de 3-3 binnenkopte achter de wijfelende Sleeuwijk doelman.

De wedstrijd kon nu alle kanten op. Het werd een knotsgekke spannende slotfase op sportpark de Roef. En ja hoor, het geluk viel een keer de goede kant op voor onze jongens.
In de allerlaatste minuut was het Christiaan die uit een hachelijke scrimmage de bal voor zijn linkervoet kreeg en half schampend de bal binnenschoof achter de Sleeuwijk doelman, 3-4. Wat een opluchting en blijdschap bij de spelers en supporters.Er volgden nog een paar spannende minuten in de blesuretijd; het was overleven.

Sleeuwijk speelde alles of niets en lokte een aantal vrije trappen uit waar de scheidsrechter plots ook alles meegaf aan de Sleeuwijkers. Bij een vrij onschuldige vergrijp van invaller Jessey gaf hij nog een rode kaart waardoor we de laatste minuten met 10 man verder moesten.

Gelukkig hielden we stand. De opluchting en blijdschap was groot na het laatste fluitsignaal. Het was zeker voetballend geen grootse wedstrijd, misschien wel de minste dit seizoen, maar de inzet en veerkracht vergoeden veel.De 3 punten zijn binnen en dat is wat telt nu en dat hadden we nodig na wat mindere resultaten de afgelopen weken. Het geeft weer wat vertrouwen voor de toekomst.

Een weekendje rust volgende week zal ons zeker goed kunnen doen om de week erop weer te kunnen vlammen in de uitwedstrijd bij streekgenoot Altena.
Succes boys en geniet lekker van een weekendje rust.