5 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op een zonnige zaterdagmiddag stond vanmiddag de match tegen VVGZ op het progamma.Vooraf werd al gerekend op een sterke opponent, ook gezien VVGZ vorig seizoen nog in de 1e klasse acteerde.

De 1e helft bewees deze ploeg dan ook over goede kwaliteiten te bezitten. Ze zette direct druk op onze verdediging en raakte in de beginfase al de lat met een hard schot. We konden er maar moeilijk uit komen en moesten lang wachtte voor we de eerste kans kregen. Het was Bart die met een mooie voorzet van rechts Samuel bereikte die maar net naast kopte. VVGZ bleef de overhand houden en dat leidde tot gevaarlijke situaties voor het doel van Lars.

Bij een omschakelingsmoment scoorde we de openingstrefferdoor Tim na een goede aanval over rechts via Bart die goed teruglegde op Tim die droog binnenschoot 1-0.In het vervolg konden we niet echt doordrukken en dat leverde kansen op voor VVGZ waar Lars goed reageerde op een afstandsschot van hun. Even later had hij het geluk aan zijn zijde toen uit een scrimmage de bal op de paal ging. Een diepe bal vanuit het middenveld leidde de gelijkmaker in waar onze verdedigers en keeper Lars verkeerd op anticipeerden. De aanvaller van VVGZ was er als de kippen bij om de fout van Lars af te straffen 1-1. Ongelukkig zo tegen de rust al werd er nog een treffer afgekeurd van Kevin wegens hands.

Na de pauze speelde onze jongens richting de dijk en dat was te zien. We kregen steeds meer de controle over de wedstrijd ondanks het nog weinig opleverde. De wedstrijd bleef lange tijd mat omdat ook VVGZ niet meer dreigend was. Vrij onverwachts kwam VVGZ op voorsprong via hun invaller die vrijstaand vanaf links de 1-2 binnen legde. Wilhelmina’26 bleek niet aangeslagen te zijn en ging met volle overgave op zoek naar de gelijkmaker die bijna viel door Kevin die net over schoot en een doelpoging van Christiaan na een loopactie. Even daarna werd er wel gejuicht nadat Samuel intikte na een voorzet van Bart maar de treffer werd afgezwaaid door de gildebroeder van VVGZ. De scheidsrechter trapte er weer in. Gelukkig viel even later de gelijkmaker via uitblinker Gerben die oprukte en een dubbele combinatie afrondde 2-2.

Een aanval om van te smullen. Iedereen leek verzoend te zijn met de 2-2 tot we diep in blessuretijd alsnog de overwinning binnenhaalden. Onze spits Samuel werd diep gestuurd en rondde beheerst af met een schuiver langs de doelman van VVGZ 3-2!!! De Ebbe knalde op zijn grondveste, wat een slot en een blijdschap. Invaller Koen had nog de pech dat zijn doelpunt onterecht werd afgekeurd. De gildebroeder stond weer vrolijk te zwaaien met zijn vlag of hij koning van de gilde was.

Het kon de pret niet drukken toen de scheidsrechter voor het eindsignaal floot. Wat een slotfase die op basis van de 2e helft verdiend is gewonnen door onze jongens.

We zagen vooral het laatste half uur weer de veerkracht van Wilhelmina’26 en dat moet vertrouwen geven voor volgende week als we de uitwedstrijd spelen bij Heukelum.

Door deze bonuspunten haken we weer aan bij de sub top. Veel succes volgende week in Heukelum.