19 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag staat de topper op het programma op De Ebbe tussen de kanaries en het Dordstse E.B.O.H. Een belangrijke match voor de aansluiting met de top in de 2e klasse F.

De beginfase was een kopie van de wedstrijd van vorige week in Heukelum. Weer was de organisatie weg en stonden we te schutteren in de achterste linie, en ook onze keeper Lars was niet bij de les waardoor we al snel op een 0-1 achterstand stonden.

Ondanks dat we nog niet lekker in de wedstrijd zaten, had Kevin de gelijkmaker op zijn voet. Na een goede voorzet van Samuel schoot hij op doel, maar de goalie van E.B.O.H. wist het schot op onnavolgbare wijze te keren. Uit sommige hoeken leek het erop dat de bal wel over de lijn is geweest, maar er was jammerlijk genoeg geen VAR aanwezig.
Niet veel later lag plots de 0-2 in het netje. Keeper Lars werd volledig verrast door een schot en na 18 minuten stond er dus al een 0-2 achterstand op het scorebord.

Een behoorlijke tik voor onze kanaries. Hierna leken we iets scherper en kregen we enkele doelpogingen, waaronder schoten van onder andere Christiaan en Samuel, maar de schoten misten de juiste richting. De beste kans was voor Robert, maar het lukt niet om de bal van dichtbij binnen te werken; de paal en de keeper van E.B.O.H. bleken een grote sta in de weg. Een aansluitingstreffer voor de rust zou welkom zijn geweest, maar deze bleef dus uit.

In de rust moest Bart achterblijven in de kleedkamer met een bovenbeenblessure, na een harde charge van een E.B.O.H.-verdediger in de eerste helft. Trainer Marcel moest hierdoor de opstelling wat wijzigen. Christiaan ging naar rechtsbuiten en Nicky schoof door naar linksbuiten; Jessey nam zijn positie van centrale verdediger over.
De tweede helft werden we sterker en was het wachten op de aansluitingstreffer. Het leverde een grote kans op voor Kevin die uit een kopbal van Samuel de 1-2 op zijn schoen had, maar opnieuw stond de keeper van E.B.O.H. op de juiste plek. De kansen bleven zich opstapelen, maar de bal wilde er gewoon niet in. E.B.O.H. kwam er nog sporadisch uit en werd slecht eenmaal gevaarlijk en op dat moment hield Lars ons in de wedstrijd.

Ondertussen kregen we kans op kans; Robert zag zijn schot voorlangs gaan en een schot van Kevin schampte de bovenkant van de lat. Ook Nicky zag een doelpoging tegen het ijzerwerk gaan en Koen zag zijn poging gekeerd worden door de keeper, die zijn ploeg echt heeft gered deze middag.

Uiteindelijk lukte het E.B.O.H. nog wel een keer om te scoren en was de eindstand van 0-3 geflatteerd te noemen. Enorm frustrerend voor onze jongens, die op basis van de tweede helft meer verdiend hadden. De beginfase heeft ons de das omgedaan en daar zullen we echt lering uit moeten trekken volgende week, als we op bezoek moeten bij het goed draaiende Wieldrecht.

Laten we eens met zijn allen volle bak beginnen en dat kan het vertrouwen een boost geven.