Datum

26 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op een zonnige zaterdagmiddag met een aangename temperatuur stond de uitwedstrijd tegen promovendus Wieldrecht op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor de kanaries, want bij winst is er de aansluiting bij de top van de ranglijst.

De eerste helft was van beide kanten vrij matig en er vielen dan ook weinig kansen te noteren. Aan het spel van Wieldrecht de eerste helft was het niet te zien dat de club hoog staat op de ranglijst. De beste kansen waren in de eerste helft dan ook voor Wilhelmina’26; zo kopte spits Samuel uit een voorzet vanaf de rechterkant maar rakelings naast en niet veel later moest de doelman van Wieldrecht redding brengen op een kopbal van opnieuw Samuel. Wieldrecht kwam niet veel verder dan een terecht afgekeurd doelpunt na een overtreding op Lars.

Naarmate de eerste helft vorderde kregen de kanaries steeds meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde uiteindelijk ook in de openingstreffer. Een hoekschop van Christiaan werd niet lekker weggewerkt door de keeper van Wieldrecht en het was Robert die de bal met zijn hoofd teruglegde waardoor Bart al duikend de 0-1 tegen de touwen kon koppen. Niet veel later was het opnieuw Bart die wist te scoren; met een schitterend afstandsschot zette hij de 0-1 op het scorebord. Een behoorlijke tik voor de jongens van Wieldrecht zo net voor de rust.

Onze jongens gingen daarentegen met een goed gevoel de rust in, ook omdat er weinig was weggegeven achterin. Er was niets aan de hand, totdat de goed leidende arbiter in de tweede helft plotseling een penalty gaf na een lichtelijk voorval in het strafschopgebied. Wieldrecht benutte deze buitenkans en de wedstrijd kantelde, onder andere door de man in het zwart die de tweede helft zeker niet op onze hand was. Wieldrecht rook hierdoor bloed en hun zelfvertrouwen groeide. Bijna stond ook de gelijkmaker al op het scorebord, maar een kopbal verdween net naast de goal. De kanaries waren het ondertussen even helemaal kwijt, totdat Kevin in de ruimte werd vrijgespeelde en met een prachtige voorzet Samuel bediende. Laatstgenoemde kopte de bal onhoudbaar tegen de touwen en de 1-3 stond dus op het scorebord.

De wedstrijd leek beslist in ons voordeel, maar Wieldrecht gaf niet op en wij werden onrustiger in balbezit. Via een snelle aanval scoorde zij de aansluitingstreffer en de spanning was helemaal weer terug in de wedstrijd. Aanvallend hadden we weinig meer te zeggen en als we dan een keer in de buurt kwamen van het doel, dan floot de scheidsrechter, die deze dag veelal optrad als thuisfluiter, ons terug. Uiteindelijk gaven we de wedstrijd uit handen en op het moment dat we even niet goed stonden, lag ook de 3-3 in het netje.

Na het eindsignaal ging iedereen met een teleurstellend gevoel het veld af. Het gelijkspel voelde als een nederlaag, nadat we twee keer een voorsprong uit handen hebben gegeven. De tegendoelpunten vliegen te makkelijk om de oren en op dat gebied is er dus nog genoeg werk aan de winkel, want het heeft ons helaas al de nodige punten gekost.

Volgende week komt koploper Woudrichem op bezoek op De Ebbe en zullen we er dus gewoon weer moeten staan. Hopelijk wordt het een derby waarin we de frustratie van de afgelopen wedstrijden van ons af kunnen spelen met uiteindelijk drie punten als resultaat.