Datum

2 november 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op een zwaar bespeelbaar veld na alle regenbuien stond vanmiddag de derby op het programma tegen koploper Woudrichem. De ‘Woerkummers’ waren met enige angst afgereisd naar De Ebbe want de laatste seizoenen werden ze altijd met een nederlaag terug naar huis gestuurd.

De kanaries begonnen goed aan de wedstrijd en hadden de eerste 25 minuten de overhand. Woudrichem kon er slechts een enkele keer uitkomen en werd alleen gevaarlijk met een kans vrij voor het doel van Lars, maar het schot miste de juiste richting. De beste mogelijkheden waren voor de kanaries; een vrije trap van Kevin ging net over het doel en een kopbal van Christiaan na een goede voorzet van Bart werd op de lijn gekeerd door de goalie van Woudrichem. Woudrichem speelde verdedigend, wachtte de kansen af en speelde eigenlijk koploper-onwaardig. Het geluk was ook nog aan hun zijde toen Kevin een vrije trap op de binnenkant van de paal schoot.

Toch was het uiteindelijk koploper Woudrichem die totaal onverdiend op een 0-1 voorsprong kwam. En daarmee was de koek nog niet op de eerste helft; want voor rust lag ook de 0-2 in het netje. Het was Dilan die de bal ongelukkig in eigen goal werkte. Aangeslagen zochten we de kleedkamer op.

Gelukkig was de hoop er nog en met een snelle aansluitingstreffer in de tweede helft zouden we zeker nog terug kunnen komen in de wedstrijd. De druk op het doel van Woudrichem was vanaf de eerste minuut in de tweede helft groot en dat leverde een aantal hachelijke momenten op voor het doel van de Woerkumse goalie. Eindelijk zat het toen ook een keer mee, want na een handsbal in het strafschopgebied wees de scheidsrechter naar de stip. Kevin schoot dit buitenkansje beheerst binnen en de hoop was dus terug.

Woudrichem was aangeslagen en kwam nog maar amper over de middenlijn. De gelijkmaker leek een kwestie van tijd. Bart, Koen en ook invallers Tim en Lucas hadden deze op hun schoen, maar lat, paal en keeper brachten steeds redding. De bal wilde er gewoon niet in en dat leidde tot frustratie. En als je hem zelf niet maakt, dan doet de tegenstander dat dus, want vlak voor tijd viel de genadeslag voor de kanaries. Na een counter van Woudrichem werd de spits van hen gevloerd in het strafschopgebied en kregen ook zij een penalty. Lars was kansloos en de 1-3 was dus een feit.

Niet veel later schoot de scheidsrechter af en leed Wilhelmina dus een onverdiende nederlaag. We hadden minimaal een punt verdiend tegen dit Woudrichem, die zich wat slimmer toonde dan onze jongens, maar niet hun ware gezicht liet zien als koploper.

Voor onze jongens zit er niks anders op dan de accu weer opladen na dit teleurstellende resultaat, want volgende week moeten we op bezoek bij promovendus Sleeuwijk. Het moet toch een keer mee gaan zitten voor onze mannen, dus kop op!!