van Veelen

Accommodatie

Onbekend

Na 6 weken voorbereiding eindelijk de eerste competitiewedstrijd en gelijk een derby. Ook gelijk een weerzien met Martijn en Pa Knoop. Alsof ze niet zijn weggeweest, jullie zijn altijd welkom op de Ebbe.

Alles was aanwezig vandaag voor een mooie pot voetbal. Goed weer, een kort gemaaide grasmat en veel supporters. Samen met de JO-9 gingen we het veld op. De gezichten gespannen, de blik op de winst. De toss pakt goed uit. We spelen eerst richting de maas om de tweede helft naar onze supporters te spelen aan de dijkkant. Een Wilhelminiaan weet dat dit altijd belangrijk is.

De wedstrijd begint om 14.30 met het fluitsignaal van de heer van Veelen. Deze legde een zeer goede wedstrijd op de mat.

De eerste kans is er voor Roda Boys. De spits mag alleen op Lars afgaan na een bal over onze verdediging. Onze goalie Lars redt uitstekend op deze eerste grote kans. In de 9 minuut de eerste kans voor Wilhelmina. Balverlies van de verdediging van Roda Boys geeft Kevin een mogelijkheid om de bal over de keeper te leggen. Helaas gaat de bal over de keeper naast het doel. Toch niet veel later komt Wilhelmina op 1 – 0 door Christiaan, die van dichtbij weet binnen te tikken. Tim weet met een goede bal over rechts Samuel weg te sturen. Deze komt bij de achterlijn naar binnen en zet hard voor. Christiaan is er als de kippen bij en tikt tussen verdedigers binnen. Een geweldige start in de derby en belooft wat voor de wedstrijd. Toch is de volgende kans voor Roda Boys maar ook nu weer brengt Lars redding. Hij is heel belangrijk in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Uit een corner van Kevin krijgt Robert de bal op de kop maar deze mogelijkheid gaat over. Even later het eerste geel van de wedstrijd. Bart gaat hard een duel in en krijgt geel. Niet veel later ook geel voor Robert. Hij moet corrigeren na een fout van de verdediging en is de klos. In deze fase van de wedstrijd gaat het gelijk op en zijn we beter op het middenveld. Roda Boys krijgt een kans uit een vrije trap die voorlangs gaat maar door niemand wordt binnengelopen. Ook de nr. 8 van Roda Boys, Martijn de Wildt, krijgt geel na een overtreding op het middenveld. Een corner van Roda Boys, vlak voor rust, gaat over. De volgende mogelijkheid gaat wel het doel in. Nr 10, Said, slaat echter met zijn hand de bal in het doel uit een vrije trap over rechts. De scheids keurt het doelpunt af en geeft ook nr 10 geel.

Even later rust. De tweede helft begint zonder wissels. Beide teams komen weer terug op het veld. De eerste 10 minuten geven we weinig weg. We creëren ook weinig maar hebben niet het gevoel dat Roda Boys zal gaan scoren. De eerste goede kans is voor Kevin. Uit een afgeslagen bal neemt hij deze in één keer op de slof. De bal gaat hard voor langs. Even later komt Robert een teentje te kort bij een goede voorzet van Nick vanaf links. Roda Boys gaat wisselen. Grandia komt in het veld voor nr. 6 Diender en Kolbach voor van Vuren. Ze gaan schuiven in het elftal. In de 68e minuut komt Roda Boys op 1-1. Een overtreding van Nick halverwege onze helft op links. De vrije trap wordt met links hard en hoog ingedraaid. De bal komt door, Lars weet hem te blokken maar de rebound is voor één van de 3 man van Roda Boys die voor hem staan. Uiteindelijk de nr 9 Selmani schiet binnen. Ohohoh een minuut later komt de nr 2 uit de rug lopen van Tim in het gat van onze verdediging. De bal komt hoog voor en hij kopt goed binnen. Wilhelmina kijkt in 2 minuten tegen een achterstand aan. Wat een teleurstelling terwijl het er helemaal niet naar uit zag.

In de 78 minuut probeert Nick het met een afstandsschot. De bal van ca. 30 m gaat maar net langs de kruising. Even later is het Koen met een goede kans maar krijgt niet voldoende kracht achter de bal met de kop. Koen en Cristian Esteban zijn in de 75 minuut in het veld gekomen voor Kevin en Gerben. De 3e mogelijkheid is voor Cristian Esteban maar gaat net naast. Lukasz komt in het veld voor Sjoerd. Achterin gaat men 1 op 1 spelen om toch minstens op een gelijk spel te uit te komen.
Bart gaat naar de aanval. Willian krijgt geel. Roda Boys probeert tijd te winnen en wisselt nr 11 Loef, die goed uit de wedstrijd is gespeeld door Bart. Van Wijnen komt erin.
Wilhelmina gaat pompen. Een hoge bal van rechts, komt bij Lukasz. Hij anticipeert heel goed en weet met links te schieten. Martijn moet de bal blokken en kan hem niet klem pakken. Robert is er als eerste bij en kan de bal binnen tikken. De 2-2 is een feit. Roda Boys krijgt nog een kleine mogelijkheid maar het schot is te slap om Lars te verschalken.

Wilhelmina heeft vandaag laten zien over veerkracht te beschikken. De 2-2 tegen deze titelkandidaat is een goede start van de competitie.

Volgende week gaan we naar Drechtstreek. Zij verloren uit bij Altena en zullen gebrand zijn om hun 1e thuiswedstrijd te willen winnen.
Wij gaan voor de volle winst. Hopelijk met veel steun van onze supporters.